LESCOMERS INDUSTRY LTD
  Език:
  Български  English 

  Каталог

  Валута:

  Произвеждани продукти

  Видове паркет и плотове

  Лескомерс Индъстри произвежда паркет и дюшеме от дървесина от бук, която се отличава с характерен цвят, естествени шарки, голяма твърдост и висока износоустойчивост.
  В Европа, както и в света буковите дървени настилки придобиват все по-голямо разпространение и употреба в бита.

  Дебелината на настилката може да бъде до 24 мм, което позволява многократно циклене /над 10 пъти/ с цел обновяване на повърхностното покритие. При нормална експлоатация на дървения под, циклене се налага след 7 – 10 години, следователно веднъж положена, настилката може да бъде използвана от няколко поколения.

  Дълъгият живот и възможността за обновяване на повърхностното покритие е основното и голямо предимство на масивния паркет пред трислойния, където благородната дървесина е само 3- 6 мм, в зависимост от производителя.

  Ширини: 90, 120, 140, 150, 170, 180, 200 мм.

  Качества: Селект, Натюр и Рустик. Разликата между отделните качества е във визията, а не в техническите и експлоатационни характеристики на паркетните дъски.

  Селект: хомогенен цвят, не се допускат чепове и беловина; възможно е наличието на „очички“ и на някои от дъските до 1 чепче с диаметър до 15 мм;

  Натюр: допускат се изолирани чепове, беловина и дисколоризация не се допускат;

  Рустик: допуска се беловина до 10% от площта на дъската; чепове – китвани и шлайфани;

  Ширина

  Обработка на продуктите

  Плотовете от масивна дървесина все повече се налагат като входен материал при производството на вътрешни стълби, маси и столове, кухненски плотове и вратички за шкафове. Производителите ги предпочитат, тъй като спестяват време, складови площи и получават по–висок рандеман.

  Слепените греди се използват като заготовки за трислойна дървена дограма, която печели все по–голям пазарен сегмент поради естетическите си качества съчетани с функционалност. Друго предназначение на слепените греди от дъб е изработката на видими конструкции – перголи, навеси, барбекюта, декоративни елементи.

  Изсушените дъски с различна дебелина се подават в цеха за първична обработка, където преминават през четиристранно обработваща машина за първоначално калиброване.

  Калиброваните детайлипреминават през оптимизираща машина за отстраняване на грешки и калиброване по дължина, след което се подават към паркетната линия за следните операции.

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

   

   

  Лескомерс Индъстри ООД