LESCOMERS INDUSTRY LTD
  Език:
  Български  English 

  Каталог

  Валута:

  Добиване и първична обработка

  Сортиране и предварително сушене

  Основна предпоставка за създаване на качествен продукт е суровината, която се използва за неговото производство.

  Затова за нас е изключително важно да подбираме трупи от подходящи региони, известни с качеството на дървесината.

  Наш специалист извършва подбора и контролира биченето. Правилното разбичване на дъските е предпоставка за добри резултати при следващите етапи — минимални загуби от засъхване по ширина, липса на усуквания.

  Лескомерс Индъстри добива самостоятелно основната част от преработваната дървесината.

  Процесът на сушене на дървесината е изключително важен за качеството при по–нататъшната обработка и превръщането на дървения материал в дълготраен краен продукт с висока естетическа стойност. Ние сортираме още веднъж материала преди сушенето и го подреждаме върху прокладки с подходящ размер в зависимост от дебелината на дъските. Прокладките, които използваме са от иглолистен материал, еднакви по дебелина за цялата камера, подредени точно една под друга. Така подредения и подготвен материал остава между 30 и 90 дни на проветрива площадка, докато влажността му падне до около 30%, след което се вкарва в сушилните камери.

  Сушене

  Първична обработка

  Процесът на сушене на дървесината се управлява софтуерно, според различната влажност на входната суровина.

  Правилното подреждане на материала в сушилната камера, 24–часово следене на параметрите, като влага на дървесината, равновесна влажност и температура на въздуха.

  Изборът на подходяща програма осигурява максимално добро качество на изсушения материал, както и свеждане до минимум на изкривяванията, липса на вътрешни напрежения и напуквания.

  След приключване на сушилния цикъл, дървеният материал преминава през цеха за първична обработка, където в зависимост от предназначението на конкретното количество претърпява различни манипулации: разкрояване на заготовки за паркет и дюшеме и първоначално четиристранно рендосване; окрайчване, отстраняване на грешки (чепове и изкривявания) — производство на елементи за изработка на слепени плотове (с клинозъбно снаждане или цели ламели);
  преработка до елементи по дадена заявка с фиксирана ширина и/или дължина.

  Преработената продукция от този цех се подава към отделението за производство на паркет, клинозъбно слепени плотове и дъски, или съм мебелното производство.

  Съединение на плотове и дъски

  Производство на паркет и повърхности

  Плотовете от масивна дървесина все повече се налагат като входен материал при производството на вътрешни стълби, маси и столове, кухненски плотове и вратички за шкафове. Производителите ги предпочитат, тъй като спестяват време, складови площи и получават по–висок рандеман.

  Слепените греди се използват като заготовки за трислойна дървена дограма, която печели все по–голям пазарен сегмент поради естетическите си качества съчетани с функционалност. Друго предназначение на слепените греди от дъб е изработката на видими конструкции – перголи, навеси, барбекюта, декоративни елементи.

  Изсушените дъски с различна дебелина се подават в цеха за първична обработка, където преминават през четиристранно обработваща машина за първоначално калиброване.

  Калиброваните детайлипреминават през оптимизираща машина за отстраняване на грешки и калиброване по дължина, след което се подават към паркетната линия за следните операции.

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

  Лескомерс Индъстри ЕООД

   

   

  Лескомерс Индъстри ООД